dinsdag 26 augustus 2014

Delmation Products BV improteert nu ook de 3G/ 4G routers van Robustel. Dit is een interessant programma van industriële routers voor verschillende snelheden/ netwerken, zoals 3G HSDPA, HSUPA+ en voor 4G LTE.
De meeste routers hebben altijd DualSim voor provider-backup of voor roaming-doeleinden.
Er zijn 2 series 3G/ 4G router:
De R3000Lite met 1x LAN, 1x serial RS232/ RS485.
De R300 met 2x LAN, waarvan 1x als WLAN kan worden geconfigureerd. Daarnaast 2x serial RS232/ RS485 en 2x digitale in- en 2x digitale uitgangen.
Deze 3G/ 4G-routers kunnen op DIN-rail worden gemonteerd en de meeste uitvoeringen hebben een temperatuurspec voor industrieel gebruik/ gebruik buiten: van -40 tot +85°C.
Verbindingssoort kan eenvoudig via de webinterface worden geconfigureerd. De 3G/ 4G router kan client of server zijn. Gekozen kan worden voor diverse soorten VPN-tunnels zoals OpenVPN, PPTP, IPSec, L2TP e.d.
Voor de Robustel 3G/ 4G routers is een software-pakket beschikbaar waarmee het eenvoudig is om Open-VPN verbindingen op te zetten, ook indien de routers in het veld zijn uitgerust met een SIM-abonnement dat dynamische IP-adressen geeft. De Open-VPN software “Robust-VPN” wordt op een eigen server geïnstalleerd of wordt alternatief bij een hosting-partij ondergebracht.
De 3G/ 4G-routers in het veld zullen zich zelf aanmelden naar die Robust-VPN server en krijgen dan een altijd bekend virtueel IP-adres. Op deze virtuele IP-adressen zijn de 3G/ 4G routers, en daarmee de achterliggende apparaten of installaties, altijd bereikbaar voor bijvoorbeeld service en onderhoud. Robust-VPN is een heel nuttig software pakket voor service-gerichte bedrijven die meerdere tot vele installaties moeten beheren. De achter de 3G/ 4G routers geïnstalleerde systemen zijn altijd bereikbaar voor de servicedienst. Het mooie van Robust-VPN is dat ook LAN/LAN routers van Robustel in de cloud kunnen worden opgenomen. Klanten die over vast internet beschikken om de installatie bereikbaar te maken hoeven dan geen 3G/ 4G router te gebruiken. Normaal gesproken zal de LAN-LAN router geen last hebben van de firewall-instellingen van de klant. Robust-VPN is dus ook een goed hulpmiddel om de lastige firewall-instellingen bij klanten te omzeilen en installaties ook via vast internet bereikbaar te maken: de LAN/ LAN routers maken namelijk verbinding “naar buiten”, hetgeen doorgaans niet geblokkeerd is.
Meer info en datasheet op: https://www.delmation.nl/robustel-3g-router-lite-versie/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten